Over ons…

Corine

Ik ben de mama van Leon (4 ). Mijn naam is Corine (25) en ik ben getrouwd met Jan (27).
Ik kom uit een gezin van 4 kinderen: een broer, een zus en mijn tweelingbroer. Mijn zus heeft een verstandelijke beperking en mijn tweelingbroer heeft naast zijn verstandelijke beperking ook autisme. Mijn zus en tweelingbroer wonen nog thuis bij mijn ouders en gaan vijf dagen per week naar de zorgboerderij.

Ik heb de opleiding MMZ gevolgd en afgerond, om uiteindelijk, net als mijn oudste broer en mijn moeder, de gehandicaptenzorg in te gaan. Het lukte helaas niet meer mijn werk te combineren met de zorg rondom Leon.
Leon is 1,5 jaar geleden gediagnosticeerd met een ontwikkelingsachterstand en ASS. Sindsdien staat ons leven regelmatig op z’n kop.

In het dagelijks leven ben ik mantelzorger voor mijn zus en ga ik, wanneer Leon op het KDC zit, regelmatig met haar op pad en begeleid ik haar met de ADH. Naast de zorg voor Leon, en de mantelzorg voor mijn zus, fotografeer ik graag! Samen met Vivian ben ik sinds mei 2020 deze website gestart om andere ouders te ondersteunen, inspireren en begeleiden in hun reis met hun kind(eren).

Vivian

Ik ben Vivian, 28 lentes jong en opgegroeid in Ridderkerk met drie zussen. Ik hoor je denken, arme vader! Inmiddels ben ik getrouwd met Steven en (bonus) moeder van 4 onwijs lieve, eigenwijze en leuke kinderen. Samen met mijn gezin wonen we in Rotterdam en werk ik twee dagen per week voor Leesvink. Daar kun je me regelmatig vinden, verstopt achter stapels kinderboeken!

Ruim 1,5 jaar geleden kreeg onze zoon Guus de diagnose ASS. Sindsdien zit Guus 5 dagen per week op een MKD in Gouda waar een team van hele lieve mensen hem dagelijks begeleid en klaarstoomt voor de basisschool. Daarnaast gaat hij met heel veel plezier iedere zaterdag naar een zorgboerderij in de Dordtse polder. Kortom: een bezig mannetje.

Naast de zorg voor mijn gezin en mijn werk loop ik graag hard. Dit doe ik zo’n 3 à 4 keer per week om mijn hoofd leeg te maken en weer nieuwe energie op te doen (ja, echt ). Ik ben een groots fan van cabaret, met in het bijzonder Jochem Myer. Als kind was ik al fan van cabaret en leerde ik de sketches van Najib Amhali uit mijn hoofd om die vervolgens voor een klein publiek op de camping te tonen.


Verder ben ik het liefst omringt door mijn familie en vrienden en functioneer ik onvoldoende zonder koffie!